top of page

Att göra / Upplevelser

Upplev Vikbolandet

 

Ta färjan över till Vikbolandet och ta en tur med bilen till natursköna skärgården och orten Arkösund. Färjan över till Vikbolandet är gratis och ligger bara 5 minuter från Kolmårdsgården. I Arkösund finns badplatser, glasservering samt restauranger att tillgå. På sommaren körs även turbåtar i skärgården med dagliga avgångar från Arkösund. Eller varför inte passa på att besöka den gamla handelsstaden Söderköping?

Upplev Kvarsebo på cykel

 

Varför inte ta en cykeltur ned till Kvarsebo och ta ett dopp i Bråviken. Ni tar er lätt ned till vattnet på 5 minuter och kanske vill ni avnjuta Kolmårdsgårdens picknickkorg på stranden eller fika på Margits Café beläget vid Kvarsebos gamla fiskehamn?
Att ta sig runt hela byn tar ungefär en timme på cykel och det finns många fina avstickare på vägen. I Bråviken går det t.ex. bra att stanna till och fiska efter bl.a. aborre.
Om ni vill ge er iväg längre på cykel går det utmärkt att ta gratisfärjan till andra sidan av Bråviken. Vi tillhandahåller er med Bråvikslandets Broschyr med karta och information om turer. Se även Cykla i Kolmården och på Vikbolandet.

Ekoturen

 

Upplev Grottutflykt, Yoga i naturen och matvandringar m.m.
Välkommen UT med EKOTUREN!

Ta del av vårt aktuella turprogram eller kontakta oss för att få hjälp med att arrangera en utflykt du vill göra. Vi samarbetar med skolor, företag, organisationer, ideella föreningar eller privatpersoner som delar vår lust att upptäcka och uppleva naturen på nya sätt.
www.ekoturen.se
eller ta kontakt med Anette via e-post:

anette@ekoturen.se

 

Spela Golf

 

Endast 15 minuter med bil från Kolmårdsgården finns Jönåkers Golfklubb.
"Förutom en underbar 18-hålsbana förfogar vi över en 9-håls korthålsbana, stor drivingrange med 20 utslagsplatser varav två under tak, ett övningsområde med en putting green och pitching green. Klubben disponerar ett 1800-talshus som innehåller Golfstore shop, kansli och omklädningsrum".

Se mer på:
http://www.jonakersgk.se/

Stanna kvar med barnen

 

Om du bara vill koppla av med barnen varför inte bara njuta

av Kolmårdsgårdens omgivningar och sitta i skuggan av träden eller en fika på gräset framför sandlådan!

 

sormlandsleden2.jpg

Vandra i Kolmården

 

Det finns fantastiska möjligheter för vandring i närheten. På Sörmlandsleden hittar du denna etapp (klicka här) som bara ligger några kilometer från Kolmårdsgården.


 

bottom of page