Aktiviteter/att göra i området

Kolmårdens djurpark

Att besöka Kolmårdens Djurpark är en upplevelse utöver det vanliga. Parken är belägen i en vacker skogsmiljö vid Bråviken, strax utanför Norrköping. Här kan man se och interagera med en mängd olika djur från hela världen, samt uppleva spännande attraktioner, aktiviteter och shower.

Här kan man exempelvis åka med den berömda ”Safaribanan”, en gondol som tar en högt över parken och ger fantastisk utsikt över djuren och naturen. Du kan även besöka ”Bamses Värld” där de yngsta besökarna kan träffa Bamse.

Sammanfattningsvis är ett besök på Kolmårdens Djurpark en oförglömlig upplevelse som passar både stora och små. Här kan man lära sig mer om djuren och deras livsmiljöer, samt ha roligt och skapa minnen för livet.

Upplev Kolmården

Kolmårdens stora skogar och vattenområden erbjuder många möjligheter till vandring, cykling och båtturer. Du kan även besöka de lokala sjöarna för att bada eller fiska.

I Kolmårdens centrum kan du besöka Kolmårdens Hantverksby som erbjuder flertalet olika lokala hantverk i marmor, ull, sameknivar och hemgjord italiensk glass.

I Kolmårdens naturreservat hittar du även Marmorbrukets naturreservat, som erbjuder ett marmormuseum väl värt ett besök.

Läs mer på: www.hembygd.se

Upplev Vikbolandet & Arkösund

Ta färjan över till Vikbolandet och ta en tur med bilen till natursköna skärgården och orten Arkösund. Färjan över till Vikbolandet är gratis och ligger bara 5 minuter från Kolmårdsgården.

I Arkösund finns badplatser, glasservering samt restauranger att tillgå. På sommaren körs även turbåtar i skärgården via Skärgårdslinjen med dagliga avgångar från Arkösund. Eller varför inte passa på att besöka den gamla handelsstaden Söderköping?

Läs mer på: www.skargardslinjen.com

Upplev Kvarsebo

Varför inte ta en cykeltur ned till Kvarsebo och ta ett dopp i Bråviken. Ni tar er lätt ned till vattnet på 5 minuter och kanske vill ni avnjuta Kolmårdsgårdens picknickkorg på stranden.

I Kvarsebo finns många olika aktiviteter att välja mellan, såsom skogsvandring, cykelturer eller fiske i Bråviken eller vid en närliggande sjö.

För den som gillar dryck finns det också en lokal kaffeproducent vid namn Qvarsebo Kaffe som producerar ekologiskt kaffe. Butikerna i Kvarsebo är också väl värda ett besök, med allt från konsthantverk till lokalproducerade produkter, loppisar och ett äpplemusteri.

Läs mer på: www.qvarsebokaffe.se

Golfa på Jönåkers Golfklubb

Jönåkers Golfklubb erbjuder en 18-hålsbana i natursköna omgivningar med en utmanande design som passar både för nybörjare och erfarna golfare. Banan är väl underhållen och erbjuder en utmaning för golfare på alla nivåer. Klubben har en stor driving range, putting green och pitching green.

Förutom vardags-golf erbjuder klubben också ett brett utbud av andra aktiviteter och evenemang, inklusive tävlingar, lektioner och träningsprogram. Klubbhuset har även en restaurang som serverar mat och dryck.

Läs mer på: www.jonakersgk.se

Sörmlandsleden

Sörmlandsleden är en 100 mil lång led genom sörmländsk kulturbygd. Här döljer sig historia och djupa skogar, mossklädda bergknallar och glittrande sjöar. Föreningen Sörmlandsleden underhåller leden ideellt och deras målsättning är att ge människor lättillgängliga och unika upplevelser.

Läs mer på: www.sormlandsleden.se